GRS Ljubljana

Font Size

Cpanel

Dan reševalcev in tekma prve pomoči na Virnikovi planini

Dan reševalcev 2016_12V soboto, 11. junija smo se v Učnem centru GRZS na Virnikovi planini udeležili dneva gorskih reševalcev GRZS.

Kot vsako leto je bila tudi letos organizirana tekma v nudenju prve pomoči in nujne medicinske pomoči, ki sta se jo z našega društva udeležili dve skupini po pet reševalcev. V prvi skupini so bili pod vodstvom Jožeta Celestine še Miha Peternel, Gašper Rak, Sašo Joul Borišek in Franci Kastelec, v drugi pa pod vodstvom Jurija Nabergoja še Martin Česnik, Matjaž Ferjančič, Matjaž Šikovec in Helena Škrl. Soočiti smo se morali s štirimi situacijami, ki so zahtevale nudenje prve pomoči in ki so bile podobne situacijam, s katerimi se srečujemo tudi sicer pri našem delu: oživljanjem po udaru strele, oskrbo ponesrečenca z zlomom medenice in tujkom v roki, poškodovano kolesarko, alergijsko reakcijo in paničnim napadom, pisati pa smo morali še test.

Vsi smo bili mnenja, da so preizkusi usposobljenosti, ki nam jih pripravi naše zdravstveno osebje, odlična vaja za resnejše situacije, sproščenost ocenjevalcev pa dodatno pripomore k temu, da od tekme odnesemo kar največ znanja.

Razglasitvi rezultatov tekme je sledila podelitev diplom novim inštruktorjem GRS in podelitev diplom in značk novim članom GRZS.

Za pripravo na tekmo prve pomoči se zahvaljujemo »selektorju« Igorju Krevlju in doktorici Veroniki Rupnik, ki je tudi nova članica GRS Ljubljana, skupine Postojna.

Iskrene čestitke Veronika!

Napisala: Helena Škrl

Foto: Boštjan Fon - Slovenske novice
         Igor Krevelj

Fotografije >>>